Christof Vercauteren

Ballonvaarder 

Up Ballooning

Wie is de Ballonvaarder?

Het idee voor een eigen ballonbedrijf was een kinderdroom van Christof Vercauteren. Net zoals zovelen wou hij in de kindertijd piloot worden. Meer nog, hij wou ballonvaarder worden!

Hij leerde de eerste knepen van het vak bij Wim Verstraeten. In 2008 nam Christof dan de eerste cursussen ter hand en begon aan zijn eerste theorielessen over de luchtvaart. Al kort daarna startte hij zijn opleiding tot ballonvaarder.

Een jaar later, na een intensieve opleiding kon Christof zich officieel commercieel ballonvaarder noemen. Nog een jaar later, in 2010 werd Up Ballooning geboren.

Dat alles maakt dat hij vandaag de dag meer dan 1000 uren ervaring op zijn teller heeft staan.

Buiten de commerciële vluchten met een heteluchtballon, kan je hem in zijn vrije tijd ook vaak terugvinden in een Gasballon. Ook iets meer uitdaging gaat Christof niet uit de weg.

Zo maakte hij samen met een collega ballonvaarder in 2016 een lange afstandsvlucht. Ze vertrokken voor deze vlucht vanuit Lochristi en voeren tot aan de voet van de Alpen. Zo verbraken ze het 10 jaar oude Belgische afstandsrecord. Ze vlogen meer dan 500 kilometer (519,542 km om exact te zijn) en deden daar zo’n zeven uur over. En haalden snelheden tot 100 km/h

Samen met Collega ballonvaarder Wim Thijs maakte hij in op 7 April 2017 een cross-channel flight tussen Dover en Calais een prachtige belefenis om nooit meer te vergeten!

Christof starte in 2018 zijn opleiding tot Gasballon piloot. een heel andere manier van ballonvaren deze ballons varen niet op warmelucht maar op waterstof en zandzakken. We geloven dat in de toekomst terug een plaats is voor dergelijk mileuvriendelijk manier van ballonvaren. Naast zijn gaslecentie behaalde Christof zijn vergunning om ‘s nachts te gaan varen met een luchtballon.

Christof maakt op 20/01/2019 zijn eerste nachtvaart in België. Het was een prachtige heldere nacht, ideaal om een nachtvaart uit te voeren. We kregen toesteming van Brussels departure om door te stijgen naar fL070 een hoogte van ongeveer 7000ft en maakte een vaart van 3u30. Het was een machtige ervaring! Met zicht over 3 grootsteden : Antwerpen, Brussel, Gent, krijg je heel wat in het visier! We genoten van een prachtige verlicht landschap, bekijk hier onder enkel foto’s

In het voor jaar van 2021 legde Christof zijn instructeur examen af. Hiervoor genoot hij opleiding bij de knvvl, deze opleiding is volledig nieuw en aangepast aan de EASA regelgeving. Je theoretische knowledge wordt bijgestuurd even, als je instructeur technieken. Ook in de praktijk worden enkele vaart om je te trainen in het geven van instructie. Nadien moet je met een leerling samen een vaart maken, onder supervisie van een FE. Tijdens deze vaart worden alle aspecten die je verworven hebt getoetst. Christof slaagde hiervoor met glans. De opleiding van ballonvaarders gaat stillaan naar een hoger level. Christof wil garant staan voor een degelijke opleiding van nieuwe ballonvaarders in België.

Neem contact op:

Up Ballooning BV

Marktstraat 106
9111 Belsele – Puivelde
Oost-Vlaanderen – België
BE 0773 878 965

Liever terug gebeld:

Veiligbetalen via Mollie:

Online betalen ook voor je ballonvaart